Legea propusă de USR pentru expertizarea seismică a școlilor a fost adoptată de Parlament

USR

Camera Deputaților a votat, miercuri, cu unanimitate,, proiectul de lege privind expertizarea seismică a școlilor, proiect inițiată de senatorul USR Cristian Ghica.

Legea, care a primit 267 de voturi „pentru” și niciun vot „împotrivă”, obligă primăriile din țară să realizeze expertize tehnice pentru verificarea rezistenței la cutremur pentru toate imobilele cu destinația de unități sau instituții de învățământ ridicate înainte de 1978.

  • În România sunt aproximativ 3 milioane de elevi care învață în peste 6.000 de școli. Cu toate acestea, la ora actuală nu există NICIO SITUAȚIE OFICIALĂ privind școlile cu risc seismic. În mod normal, primăriile ar trebui să facă expertize seismice la școli din proprie ințiativă. Din păcate, asta nu se întâmplă, iar sute de mii de copii învață în școli despre care nimeni nu știe cât de sigure sunt. Din acest motiv am inițiat această lege. Primăriile trebuie să se preocupe în primul rând de siguranța copiilor. Trebuie să verifice fiecare școală și să consolideze acele imobile care au nevoie de consolidare”, a declarat Cristian Ghica, senator USR.

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, către Cioloș și Barna: veți vota pro sau contra comisarului european(anchetată pentru corupție), Mme Sylvie Goulard – omul preşedintelui Macron