Lia Olguța Vasilescu: Legea pensiilor nu este perfectă

Vasilescu Olguta

Fostul ministru al Muncii Olguţa Vasilescu a spus că legea pensiilor nu este perfectă, adăugând că, dacă ar fi fost perfectă, era nevoie de aproximativ 200 de miliarde de lei.

„Această lege a reuşit, prin formula de calcul pe care am găsit-o şi pe care am simulat-o un an de zile, să rezolve foarte multe din inechităţile legii. Sigur că dumnealor (reprezentanţii sindicatelor – n.r.) au venit cu mai multe amendamente, unele dintre ele le luasem şi noi în calcul, ne gândisem la ele încă din momentul în care s-a elaborat legea, numai că pentru aceste amendamente mai era nevoie de încă 40 de miliarde de lei în plus la aplicarea pensiilor, peste 140 de miliarde cât a ieşit impactul pe lege în anul 2022 şi atunci obligatoriu că trebuia să găsim o formulă care poată să facă legea să fie şi sustenabilă. Ea nu este o lege perfectă, cum ne-am fi dorit-o, pentru că dacă era o lege perfectă trebuia să avem vreo 200 de miliarde în aplicare, în niciun caz 140.

Dacă ne gândim la faptul că am pornit de la 56 de miliarde, atât era bugetul asigurărilor în 2016, şi ajungem la 140, cred că toată lumea înţelege că de fapt pensiile se dublează”, a spus Olguţa Vasilescu la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor unde s-a dezbătut proiectul legii pensiilor.