marți, iunie 28, 2022

Locul I pe naţiuni pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Geografie

Lotul olimpic al României, prezent la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a obţinut, continuând tradiţia impusă în anii precedenţi, rezultate excepţionale: trei medalii de aur şi o medalie de argint. Performanţa a plasat România pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, a informat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii laureaţi cu aur sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), Andrei Sandu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Manuel Cristian Foşalău (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). La fel ca la ediţia de anul trecut, Omar Hamod (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) a cucerit medalia de argint.

Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi. Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie 2018. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a fost organizată de Canada, la Universitatea Laval Quebec, în perioada 31 iulie – 6 august, cu participarea a peste 160 de elevi din 43 de ţări.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner