sâmbătă, iunie 25, 2022

Lucian Romașcanu: Să nu te prinzi că acest cod fiscal nu mai e de actualitate este doar o rea voinţă politică. Nu mai există cotă unică de mult!

Ministrul Culturii, social-democratul Lucian Romaşcanu, a declarat, joi, la Alba Iulia, că este „doar o rea voinţă politică” să „nu te prinzi” că nu mai este de actualitate acest cod fiscal, opinând că nu mai există cotă unică de mult.

„Să nu te prinzi că acest cod fiscal nu mai e de actualitate este doar o rea voinţă politică. Nu mai există cotă unică de mult. Avem 1% pe microîntreprinderi până la un milion. Măsură de dreapta a PSD-ului. Avem 5% pe dividende, avem 0% pentru un anumit tip de salarii (…) Cota unică, oricum, nu mai este decât în teorie. Iar în practică ea poate rămâne în ceea ce înseamnă business, dar pe partea de venituri ale populaţiei, când câştigi dublu faţă de preşedintele României trebuie să şi cotizezi în consecinţă”, a declarat Lucian Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

Social-democratul a adăugat că atunci „când ai făcut miliarde în pandemie pe zona de sănătate, e rândul tău să întorci înapoi în societate ceva”.

Ministrul a opinat că acea propunere de 0,5% pentru educaţie-sănătate doi ani de zile din cifra de afaceri a companiilor cu mai mult de 100 de milioane de euro la cifra de afaceri „ar trebui să fie nimic”.

„Nu înţeleg de ce colegii liberali, şi, mă rog, i-a zis domnul preşedinte Ciolacu foarte frumos unui distins preşedinte de Senat, ‘tiriplic’, cred că e singularul de la ‘tiriplici’, să te afli în treabă vorbind tu de lucruri pe care nu ai fost în stare să le faci, ai împrumutat România cu 200 de miliarde de lei şi acum dai lecţii, este de, nu ştiu dacă lipsă de inteligenţă, dar sigur lipsă de caracter. Noi ne vom bate pentru toate aceste modificări”, a spus Romaşcanu.

Social-democratul a apreciat că aceste modificări fiscale vor putea intra în vigoare de la 1 ianuarie doar dacă vor fi făcute până la sfârşitul lunii iunie.

„Dacă nu, o să vedem ce se întâmplă. Economia României trebuie susţinută şi trebuie susţinută prin solidaritatea celor cărora le merge foarte bine. Vom lupta pentru această chestie”, a mai afirmat Lucian Romaşcanu.

Sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner