Ludovic Orban: Am stabilit un calendar pentru adoptarea legii bugetului de stat pe anul 2021

orban
Foto: facebook.com/ludovicorban

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a anunțat, marți, că la reuniunea Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului a fost stabilit calendarul în ceea ce privește adoptarea legi bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

„Începând de la reuniunea Birourilor Permanente, până joi la ora 10 se pot depune amendamente de către parlamentari sau de grupurile parlamentare, dacă este vorba de amendamente din partea grupurilor parlamentare, între orele 12 și 16, joi, vor avea loc, în paralel, Comisiile Permanente pentru avizarea celor două proiecte de lege, iar Comisiile Reunite de buget-finanțe vor începe dezbaterea generală la ora 14 și dezbaterea pe articole după ora 16, după primirea avizelor din partea Comisiilor Permanente ale Camerei.

  • Noi am stabilit, ca și termen, pentru finalizarea raportului, atât la legea bugetului de stat cât și la legea bugetului asigurărilor sociale de stat, ziua de sâmbătă. Sigur, este stabilită, ca și țintă, ora 14, în măsura în care vor avea capacitatea, dacă nu, o să continue până la finalizarea raportului. Termenul de depunere a raportului, atât pe legea bugetului de stat, cât și pe legea bugetului asigurărilor sociale de stat, a fost stabilit pentru luni, 1 Martie, ora 10.

 

  • Dezbaterile, în Plen, o să înceapă luni, 1 Martie,  la ora 16. Se vor derula dezbaterile în Plen, atât dezbaterea generală, cât și dezbaterea pe articole, până la finalizare. Dacă nu terminăm luni, o să continuăm marți. De asemenea, am prevăzut, ca obiectiv, marți să fie votul final, atât la legea bugetului de stat, cât și la legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Sigur, la cererea liderilor opoziției, am stabilit ca la reuniunea Birourilor Permanente de luni ale celor două Camere, în funcție de numărul amendamentelor, vedem programul Plenului, dar, de principiu, acesta este programul pe care ni l-am propus. Luni să înceapă dezbaterile, la ora 16 și, în cursul zilei de marți, să reușim să dăm votul final”, a spus Orban.