sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ludovic Orban: De când am luat decizia să intru în viața publică, m-am încăpățânat în păstrarea câtorva reguli: Să rămân un om liber, să nu îmi apară schelete prin dulap, să nu fac ”pact cu diavolul”

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban afirmă, e Facebook, că de când a luat decizia să intru în viața publică, m-am încăpățânat în păstrarea câtorva reguli care să îi ghideze acțiunea politică. 
1. Să rămân un om liber. Să nu îmi apară schelete prin dulap, să nu fac ”pact cu diavolul”, să nu mă transform într-o altă amărâtă de marionetă trasă de sfori de păpușarii din umbră. Pentru că doar un om liber poate să servească onest și corect interesul public.
2. Ce gândesc, aia să spun și ce spun, aia să și fac. Și, chiar dacă nu voi putea spune totdeauna adevărul complet, măcar să nu mint, să nu îi înșel pe ceilalți.
3. Să acționez în baza convingerilor, principiilor, valorilor și să nu îmi schimb părerile în funcție de cum bate vântul sau în funcție de cum îmi dictează interesele de moment.
4. Să nu accept să fac orice pentru a obține voturi, să nu mint, să nu corup, să nu fur, să nu ameninț, să las oamenii să voteze conform propriilor opinii.
5. Să îmi păstrez smerenia, simplitatea, omenia indiferent cât de sus ajung, să rămân accesibil pentru orice om care vrea să vorbească cu mine, să nu cedez tentațiilor puterii, care multora le ia complet mințile…
6. Să cumpănesc atent toate faptele mele în exercitarea puterii, astfel încât după orice mandat să pot adormi liniștit atunci când pun capul pe pernă, să pot să mă uit dimineață în oglindă fără să trebuiască să îmi fie jenă de fața care o văd, să pot merge liniștit pe stradă fără să fiu nevoit să îmi plec capul atunci când întâlnesc privirea semenilor.
7. Să am curajul să îi critic pe cei puternici atunci când greșesc și să le iau apărarea celor lipsiți de putere atunci când sunt victima unei nedreptăți.
”De-a lungul anilor de încercări politice prin care am trecut am respectat cât am putut de mult aceste reguli, adăugând altele cam de același tip după experiențele avute. De multe ori am pierdut pe moment acționând conform preceptelor mele. Dar, sunt convins că, dacă nu aș fi fost așa cum sunt, aș fi fost și eu doar o apariție meteorică din generația spontanee de tranziție, uitată de mult de toți și de toate”, mai spune Ludovic Orban.
spot_img

2 COMENTARII

 1. Domnule Orban,in toate cele 1…3..4…5 puncte unde vå descrieti pe dumneavoastrå cum ati fost si cum vreti så fitii,mintiti cu nerusinare,ca si Båsescu (petrov)il cunoasteti bine,el a lins curu pe la securiti,tu iai rupt pantaloni in cur lui JohaniSS de atata LINS IN CUR-så-ti fie rusine,nu tu strigai cu gura panå la urechi-TRÅIASCÅ GENERALUL (adicå JohaniSS)

  • Esti o persoanâ cu un un limbaj obscen , extrem de agresiv , qui caracterizeazâ agrsesivitatea ta si incultura ta . Se citeste în felul cum te exprimi si scri.

   Nu am o simpatie prea mare pentru domnul Orban , dar oricum nu te compari cu persoana dînului , în ceea ce priveste experienta lui politicâ , si nici intelectualâ amârîtule .
   Sâ nu uiti un lucru câ un Presedinte mai inteligent , si foarte capabil din punct de vedere al analizei politice , nu a fost si nu o sâ mai fie ca Presedintele Bâsescu . Ai luat un c…………………..t în gurâ cu ( Petrov ) ( se scrie cu literâ majorâ incultule vulgar ) si nu’l mai scuipi acest pseudonim din gurâ .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
  sales banner