Ludovic Orban, de Ziua Mondială a Sănătății: Sănătatea are nevoie de schimbări majore

Orban Presedinte Camera Deputaților
Foto: facebook.com/ludovicorban

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Sănătății în care spune că, din păcate, la fel ca anul trecut, trebuie să ne raportăm la această zi din perspectiva impactului negativ al pandemiei de COVID-19, care ne afectează pe toți.

„Ca în fiecare an, pe 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății, o zi cu semnificații deosebite atât în ceea ce privește persoanele, cât și în ceea ce privește comunitățile. 

Sănătatea are nevoie de schimbări majore și folosesc acest prilej pentru a sublinia, din nou, necesitatea investițiilor în acest domeniu, care să ducă la modernizarea sistemului de sănătate, la creşterea calităţii serviciilor medicale în sănătate, la dotarea spitalelor cu aparatură și echipamente. Pentru noi, prioritară a rămas, în continuare, asigurarea resurselor umane pentru funcționarea sistemului de sănătate și pentru a putea trata pacienții.

  • În această zi, gândul nostru trebuie să se îndrepte în mod special către cei aflați în suferință din cauza acestei boli, precum și către doctori, personal medical, cercetători – care fac tot posibilul pentru a salva vieți, pentru a alina durerea și pentru e reveni, cât mai curând, la viața noastră normală. Pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de o acţiune concertată la nivelul autorităţilor publice, dar şi la nivelul societăţii, acţiune care în mod evident trebuie să vizeze campania de vaccinare şi o mai mare rigoare în respectarea măsurilor de protecţie. 

 

  • Încă o dată, îmi exprim recunoștința pentru eforturile depuse de medici, voluntari, oficialități locale și centrale, care au contribuit la diminuarea efectelor negative ale pandemiei și au gestionat o criză economică manifestată la nivel global.

Astăzi, poate mai mult ca niciodată, trebuie să conștientizăm faptul că sănătatea este esențială pentru a face față provocărilor dificile generate de pandemie, dar și pentru a construi viitorul”, a spus Orban.