marți, mai 24, 2022

Ludovic Orban: Nu se dorim carantinarea Bucureștiului. Însă există o metodologie care trebuie respectată

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că nu se doreşte carantinarea Capitalei. Prim-ministrul a adăugat că există însă o metodologie pentru luarea unei astfel de decizii, pe baza practicilor la nivel mondial.

„Nu ne dorim acest lucru (carantinarea Capitalei – n.r.), în mod evident. Pe de altă parte, există o metodologie care este stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe baza practicilor la nivel mondial. Direcţiile de sănătate publică trebuie să evalueze în fiecare localitate toţi indicatorii în baza cărora să poată lua această decizie şi aţi văzut că s-au luat aceste decizii de carantinare, la propunerea DSP-urilor, cu aprobarea Comitetelor pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Orban, întrebat dacă se va lua o decizie de carantinare a Bucureştiului în perioada următoare, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban  a spus că sunt mai mulţi indicatori în baza cărora se ia decizia de carantinare.

„Există o rată (de infectare – n.r.) stabilită. Am spus că sunt mai mulţi parametri. Nu sunt specialist în astfel de decizii de carantinare. Aceasta este o decizie pe care o iau specialiştii, medicii epidemiologi, cei care cunosc foarte bine criteriile după care se iau astfel de decizii”, a precizat prim-ministrul.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner