sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Ludovic Orban: Prelungim starea de alertă/Nu ne dorim să impunem noi restricţii

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că este în pregătire o nouă hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă, afirmând că nu doreşte să impună noi restricţii, ci vrea ca numărul de infectări cu noul coronavirus să scadă treptat.

„Pregătim o hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să impunem noi restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat-treptat la o stare cât mai aproape de normal”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că nu își dorește să se ajungă la carantinarea Capitalei.

„În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantinare. Noi nu ne dorim să ajungem aici. Obiectivul nostru este reducerea numărului de cazuri. În Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendă care nu s-a încadrat în specificul creşterilor în marile metropole în ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă de tipul progresiei geometrice”, a afirmat Orban.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere Bucureşti, unde a ajuns la 5,14.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner