luni, octombrie 2, 2023

MAE s-a autosesizat după ce mai mulți români din Austria s-au plâns de condițiile de muncă

MAE precizează că, în urma apariției în mass-media a unor informații cu privire la situația unor cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, și care semnalau condiții dificile de muncă și nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat și a cerut verificarea aspectelor semnalate și remedierea acestora.

De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice au contactat unul dintre cetățenii români angajați în cadrul fermei menționate pentru a obține detalii suplimentare cu privire la problemele cu care se confruntă aceștia.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Viena, Inspecția Muncii din landul Austriei Inferioare efectuând un control la ferma în cauză în data de 16 iunie

Raportul acestui control urmează să fie publicat.

De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersuri și cu privire la un alt caz în care un cetățean român, angajat într-o altă fermă din Republica Austria, a reclamat nerespectarea clauzelor contractuale de către angajatorul austriac. Astfel, misiunea diplomatică a sesizat autoritățile competente austriece, solicitând verificarea aspectelor semnalate.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner