luni, august 15, 2022

MAI: Au fost înregistrate 96 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă cu privire la activitățile efectivelor MAI în contextul desfășurării alegerilor locale.

„Pentru început, vreau să precizez că până la această oră (n.red. – 12.00) procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.

Au fost înregistrate 96 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine. Până acum, un sfert dintre semnalări nu s-au confirmat, iar 48 sunt în curs de verificare.

Au fost constatate 16 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei şi 4 avertismente scrise.

S-au primit sesizări cu privire la 9 infracțiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane.

Cele mai multe sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, fotografierea sau filmarea buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot, coruperea alegătorilor, vot multiplu, sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500m să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral”, a declarat aceasta.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner