Maia Sandu: Vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns în Republica Moldova. Mulțumim, România!

Președintele din Republica Moldova Maia Sandu spune că vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău după ce sâmbătă a plecat din București.

Premierul Florin Cîțu a participat sâmbătă la plecarea primului lot de doze de vaccin oferite ca ajutor umanitar Republicii Moldova

„Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană!

Lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulțumim pentru efort și sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare.

Împreună oprim pandemia. Vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.