luni, august 15, 2022

Maramureş: Operatorul de salubrizare Drusal anunţă că va executa silit conturile Primăriei Baia Mare

Societatea de salubrizare Drusal deţine încuviinţări judecătoreşti de executare silită pe conturile Primăriei municipiului Baia Mare pentru plata unei restanţe la servicii în sumă de 1 milion de lei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul societăţii, Mihai Apan.

‘În prima etapă, e vorba doar de recuperarea plăţilor pe facturile emise în luna iunie 2021, numai pentru salubrizarea stradală (… ) Drusal deţine decizii de executare silită pentru plata altor 11 facturi, numai pentru salubrizare stradală. Am încercat toate variantele posibile în a recupera banii pentru serviciile prestate în anul 2020, respectiv 2021, însă ne-am lovit de refuzul dialogului la nivel de administraţie, dar şi a plăţii facturilor emise. Am continuat să prestăm servicii în cei doi ani, dar la jumătate lunii decembrie ne-am oprit pentru că datoria Primăriei depăşea 25 de milioane lei’, a spus Mihai Apan.

Conform acestuia, Primăria Municipiului Baia Mare datorează societăţii Drusal suma de 26,5 milioane lei, din care 4,5 milioane lei sunt arierate câştigate în instanţă.

În luna decembrie a anului trecut, Drusal a sistat colectarea deşeurilor menajere şi stradale, locurile de containerizare din cartiere fiind invadat de gunoaie şi şobolani, ceea ce a însemnat o adevărată criză a gunoaielor în oraş. Cu câteva zile înainte de sfârşitul lunii decembrie, primarul Cătălin Cherecheş a desemnat Serviciul Public de Ambient Urban şi alte câteva societăţi să adune deşeurile, cumulând costuri de aproape 1 milion de lei.

De asemenea, Garda de Mediu şi Sistemul de Gospodărie a Apelor Maramureş au amendat primăria Baia Mare cu 90.000 de lei pentru depozitarea deşeurilor colectate şi depozitate ilegal pe marginea râului Săsar, în vecinătatea oraşului. AGERPRES / (A, AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner