miercuri, mai 25, 2022

Marcel Boloş, despre PNRR: Trebuie să depunem cât mai curând posibil cererea de plată 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat,  vineri, că România trebuie să depună cât mai curând  prima cerere de plată pentru PNRR, afirmând că proiectele de infrastructură sunt cele mai complexe.

”Noi trebuie să depunem cât mai curând posibil cererea de plată. Trebuie să ne validăm cu Comisia Europeană acele restanţe pe care le avem de la sfârşitul anului trecut, dar aş putea să spun că este o sarcină pe care Guvernul României a îndeplinit-o, dar validarea finală vine din partea Comisiei Europene”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Proiectele de infrastructură sunt cele mai complexe din PNRR, a afirmat Boloș.

”Suntem la începutul drumului, mai ales în ceea ce priveşte implementarea PNRR pentru că, deşi aşteptăm să depunem cererea de rambursare numărul unu a banilor de la Comisia Europeană, totuşi suntem în etapa în care operaţionalizăm structurile PNRR. (…) desigur partea cea mai complicata şi mai complexă a PNRR rămân proiectele de infrastructură pentru care trebuie să avem o pregătire serioasă pentru că riscul de blocare în implementare este unul imens şi ştim din experienţa pe care am avut-o de fiecare dată că aceste categorii de proiecte d  infrastructură prezintă aceste riscuri, iar noi trebuie să le manageriem în mod corespunzător”, a adăugat Boloș.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner