luni, martie 27, 2023

Marcel Ciolacu anunţă că ia în calcul înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, când va fi premier

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că şi-ar dori înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, atunci când va fi premier, din luna mai a acestui an, însă nu vrea o creştere a numărului de ministere, ci poate chiar o micşorare a numărului acestora. „Dacă alte state europene, şi vă dau exemplu Germania are Ministerul Afacerilor Europene, Parlamentul României are comisii de afaceri europene atât la Cameră, cât şi la Senat, atunci trebuie să schimbăm acest lucru”, a mai explicat el, potrivit News.ro.

„Am stat de vorbă cu domnul profesor Vasile Puşcaş aplicat pe ceea ce nu funcţionează. Este normal, trebuie să recunoaştem când ceva nu funcţionează, să învăţăm şi să intervenim. Nu e o ruşine. Avem o neîmplinire. Avem un program PNRR şi ca să evităm astfel de răspunsuri care ar trebui totuşi coordonate. Noi nu vorbim de bani în PNRR, noi acolo vorbim de reforme şi de politici europene pe care le luăm şi le aplicăm şi în România, cu specificul românesc. Deci este un nivel profesionist de abordare. Am văzut şi ştiţi foarte bine că orice victorie are mulţi părinţi, orice eşec devine orfan. Şi atunci dacă toate celelalte state europene şi vă dau exemplu Germania are Ministerul Afacerilor Europene, Parlamentul României are comisii de afaceri europene atât la Cameră, cât şi la Senat, atunci trebuie să schimbăm acest lucru. Nu să mărim numărul de ministere, aici cred că am fost foarte clar, poate să îl mai şi restrângem şi să venim cu o altă abordare”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Piteşti ce ministere ar putea dispărea în Guvernul Ciolacu, la rotativă, în contextul în care ia în calcul înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene şi reducerea numărului de ministere.

Liderul PSD a adăugat că atunci „când ceva nu a funcţionat, nu trebuie să ridicăm din umeri, nu trebuie să căutăm vinovaţi, fiindcă nu asta aşteaptă românii de la noi. Românii de la noi aşteaptă rezolvări şi atunci schimbi ceva ca să funcţioneze. Este simplu”.

Chestionat dacă rotaţia premierilor va avea loc la timp, liderul social-democraţilor a replicat: „Rotativa se va face exact atunci când trebuie”.

„Nu se va depăşi cu foarte mult termenul. Nici nu va fi cu foarte mult timp înainte şi se va face, spre surprinderea tuturor, într-o normalitate pe care ne-o dorim cu toţii”, a completat Ciolacu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner