Măsură extremă / Japonia impune taxa pe plecări, pentru a finanța promovarea turismului

japonia turism

Japonia a început să colecteze taxa de plecare de 1.000 de yeni (9 dolari) de la fiecare călător care părăsește țara, în efortul de a finanța măsuri de atragere a mai multor vizitatori străini în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Tokyo.

Noua taxă se aplică atât transportului aerian, cât și călătoriilor pe mare, și se adaugă la tarifele de transport ale pasagerilor, indiferent de naționalitatea lor. Sunt scutiți doar copiii sub 2 ani și pasagerii în tranzit care părăsesc Japonia în termen de 24 de ore de la sosire.

Venitul fiscal va fi alocat în principal în trei scopuri: asigurarea unor servicii de călătorie mai ușoare, facilitarea accesului la informații privind atracțiile turistice ale țării și îmbunătățirea nivelului de satisfacție a vizitatorilor prin promovarea resurselor turistice în zonele regionale, cum ar fi cultura locală unică și caracteristicile naturale.

  • În anul fiscal 2019, guvernul estimează că veniturile generate de taxa de plecare vor ajunge la 50 de miliarde de yeni.

Acesta intenționează să utilizeze banii în principal pentru a introduce mai multe porți de recunoaștere facială în aeroporturi și porturi maritime și pentru a face disponibile informații în mai multe limbi.

sursa: cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA