Măsuri radicale la ALDE / Tăriceanu a “decapitat” conducerile a 37 de organizaţii

tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat măsuri drastice pentru 37 de organizaţii care nu au reuşit să treacă de pragul electoral de 5% la alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Cea mai importantă decizie este cea referitoare la conducerile filialelor care au avut slabe performanţe la alegerile pentru Parlamentul European.

  • Toate filialele care au obţinut sub 5% la alegerile pentru Parlamentul European au fost dizolvate, birourile teritoriale, şi s-a dat termen de o săptămână preşedinţilor de filiale să vină cu noi propuneri.

aldePrin urmare, cei care nu s-au implicat în campania electorală, cei care au făcut un fel de ‘non combat’, aş spune, fie că este vorba de consilieri judeţeni, de vicepreşedinţi de CJ, primari, viceprimari, consilieri locali, vor trebui să lase locul altora care sunt dispuşi să se implice în efortul pentru următoarele alegeri. Avem trei runde de alegeri foarte importante. Sigur, nu există interes, o să existe mai departe oameni care o să fie pe deplin conştienţi că fiecare rundă de alegeri este o miză şi că trebuie să performăm. Aceasta a fost decizia dureroasă pentru unii care au luat prea în lejer aceste alegeri”, a declarat Tăriceanu la finalul unei şedinţe a conducerii ALDE.

El a reafirmat că nu renunţă la candidatura la prezidenţiale, susţinând că este foarte apreciat de PSD.

„În sondajul pe care noi l-am făcut nu e doamna Dăncilă inclusă, pentru că domnia sa a declarat că nu doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale.

În sondajele pe care noi le-am făcut sunt două elemente care sunt foarte clare şi sugestive: există o majoritate covârşitoare a celor care au fost intervievaţi şi care optează pentru soluţia de candidat unic şi în cadrul ALDE, şi în cadrul PSD, şi în ceea ce mă priveşte există o favorabilitate de 90% în rândul respondenţilor favorabili PSD, care votează cu PSD-ul. (…)

ponta-tariceanuCu domnul Ponta am mai discutat, o să mai discut după data de 19, când revine în ţară, şi dânsul a făcut o propunere practic sau o sugestie – cum vreţi să o luaţi – de a realiza o coaliţie pe această zonă de centru-stânga care să includă şi Pro România.

Eu am apreciat şi îmi păstrez aprecierea, sigur că ar fi, cred, cea mai bună formulă, dar sigur că acest lucru trebuie agreat nu numai între mine şi domnul Ponta, trebuie agreat în trei, adică inclusiv cu PSD”, a spus liderul ALDE.

În opinia lui Tăriceanu, „logica simplă a lucrurilor” spune că o coaliţe ar trebui să susţină un singur candidat.