Mesaj al preşedintelui Iohannis transmis veteranilor de război: Un prilej de a reflecta la parcursul istoric al statului român

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, a transmis luni, 29 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul „Zilei Veteranilor de Război”, în care subliniază importanţa şi contribuţia acestora în istoria poporului român.

  • „Aniversăm pe 29 aprilie «Ziua Veteranilor de Război», un bun prilej de a reflecta la parcursul istoric al statului român. Îi omagiem astăzi pe cei care au pus mai presus de propriul destin viitorul patriei și împlinirea dezideratelor naționale și ne înclinăm în fața lor cu recunoștință și respect”, se arată în mesajul preşedintelui, postat pe pagina Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit acestuia, Armata României şi-a făcut datoria față de țară în Războiul de Independență și în cele două conflagrații mondiale, militarii noștri continuând să-și pună viața în slujba țării şi după 1990, în teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

„Devotamentul și abnegația cu care militarii noștri au slujit drapelul național, uneori cu prețul sacrificiului suprem, au făcut ca România să fie astăzi o țară respectată, membră a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene. Profesionalismul, competenţa şi spiritul de camaraderie ale militarilor români sunt cunoscute şi apreciate atât în ţară, cât şi în rândul aliaţilor şi partenerilor noştri. Avem, așadar, datoria de a cinsti memoria eroilor neamului românesc și de a face tot ce ne stă în putință pentru a păstra integritatea și libertatea țării noastre. Cunosc dificultățile cu care se confruntă în prezent veteranii de război și doresc să îi asigur că le sunt alături și că susțin, în continuare, demersurile pentru identificarea și concretizarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea acestor probleme. (…) Salut aportul deosebit al asociațiilor veteranilor de război la educarea tinerei generații şi la promovarea cu consecvență a valorilor noastre naționale. Totodată, îmi exprim întreaga considerație pentru văduvele de război şi văduvele de veterani de război, care au făcut sacrificii şi care au trecut cu demnitate prin perioadele de grea încercare”, a mai spus preşedintele în mesaj.