marți, iunie 28, 2022

Mesaj către PSD Gorj : ”V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”

Din culisele PSD

Brâncuși : ”V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”

Brincusi-saraci-si-prosti

   Acest mesaj cred că se încadrează perfect situației actuale a PSD Gorj.Este un citat din Constantin Brâncuși, dat cu foarte mulți ani în urmă, dar care este atât de potrivit situației actuale a PSD Gorj încât nu m-am putut abține să nu-l introduc ca și titlu pentru acest articol.Să ne imaginăm un om care în 2012 părăsește acest județ, care în acel moment, 2012, nu beneficia de nicio investiție majoră, riscurile de faliment al CEO erau foarte mari, se confrunta cu un șomaj în creștere iar infrastructura mare inexistentă și se gândește la ce spunea Brâncuși :

”V-am lăsat săraci şi proşti”

   În 2015, același om vine și ce găsește, infrastructură lipsă, nicio investiție majoră atrasă în județ, mai alaltăieri au fost dați afară, disponibilizați câteva mii de persoane, la CEO tot probleme sunt și ce poate să spună :

”V-am găsit şi mai săraci şi proşti”

Mai jos vom prezenta o analiză și o evaluare a situației politice a PSD Gorj și riscurile neasumate, deocamdată!

Ce putere a avut PSD Gorj în 2012!?

   PSD-ul a câștigat alegerile locale, Ion Călinoiu a devenit Președintele CJ Gorj, primăriile celor mai importante municipii, Târgu Jiu și Motru au fost câștigate tot de PSD.Alegerile parlamentare din 2012 i-au adus PSD-ului control total la Gorj, câștigând 5 deputați  Weber Mihai, Iriza Scarlat, Khraibani Camelia, Popeangă Vasile, Ponta Victor-Viorel și un senator, Greblă Toni.

Mai mult decât atât reprezentanții PSD Gorj conduceau atât PSD-ul cât și Guvernul.

Victor Ponta – Președinte PSD și Primul ministru al României

Ion Călinoiu – Vicepreședinte PSD

Ambii făceau și fac parte din Biroul Permanent al PSD deci aveau o putere și influență foarte mare în PSD.

Florin Călinoiu – membru Cex al PSD

Ce putere mai are acum sau peste o lună, în 2015 PSD Gorj!?

PSD Gorj va rămâne cu  2 deputați PSD!!!

În acest moment PSD Gorj, oficial, are 4 deputați și un alt senator.Doar că ultimele declarații și intenții ale PSD Gorj vor duce la o situație incredibilă, în care PSD-ul se va prezenta la alegerile parlamentare din 2016 doar cu doi deputați rămași la PSD.

Argumentăm :

1) În primul rând pe deputatul Popeangă l-au izolat pentru că a făcut declarațiile pe care le-a făcut la adresa conducerii PSD Gorj, unele chiar foarte pertinente și nu mai e mult timp până când va ieși oficial din PSD.

2)În al doilea rând PSD Gorj a început acțiunea de a o îndepărta și pe deputata de Gorj, Camelia Khraibani

În aceste momente i se întinde o cursă și deputatului Khraibani pentru a o scoate din calculul politic pentru 2016.

Strategia este următoarea

– se încercă în aceste momente, înaintea Conferinței județene a PSD Gorj, să o facă pe deputată să aibă reacție la o știre, la anunțul candidaturii lui Aurel Popescu pentru o poziție de vicepreședinte PSD Gorj.Introducerea în cursă este gândită în interiorul PSD Gorj, în sensul în care, dacă Khraibani v-a reacționa, o va face foarte direct și destul de acid, mai ales că știe foarte multe despre PSD Gorj, iar ei vor putea spune celor de la centru că nu au zis nimic, doar că cineva și-a anunțat o candidatură iar Khraibani a început să facă scandal.În acel moment conducerea PSD Gorj va mai scăpa de cineva.

Așadar marii conducători PSD Gorj vor ajunge să nu mai aibă decât doi deputați.

Continuând argumentația, PSD Gorj nu va mai avea niciun control la nivelul PSD central, mai ales că Ponta nu mai este Președinte PSD iar Călinoiu a declarat că nu v-a mai candida pentru vicepreședinte PSD iar Cârciumaru nu se bagă! Așadar rezultatele pot fi dezastruoase pentru conducerea PSD Gorj.

Cine este devină?!

Eu mă gândesc la un aforism de Nicolae Iorga, „Când doi ţi-ar spune că eşti beat, du-te de te culcă!”

Oare conducerea centrală a PSD nu se uită că nu mai are oameni la Gorj, mai ales că te gândești, când ești la putere, că ar trebui să atragi oameni nu să-i îndepărtezi.Poate conducerea de la Gorj a PSD nu știe să se facă plăcută sau pur și simplu există un conflict sau nu este în stare, atât poate conducerea PSD Gorj.

A făcut cineva o evaluare….am făcut-o noi mai sus și așteptăm măsurile pe care ar trebui să le i-a PSD-ul de la centru.

La București pace la Gorj război!Aranjamentele din culisele Conferinței Județene a PSD Gorj!

Cu toate că la București, la Comitetul Executiv PSD,cei doi liderii ai PSD, Liviu Dragnea și Victor Ponta s-au înțeles și au venit cu o poziție prin care transmiteau public că în PSD este liniște și pace, la PSD Gorj a fost și este un război continuu.Cu doar câteva zile înainte de Conferința județeană PSD Gorj, la care și-au anunțat prezența atât Ponta cât și Dragnea, mocnește un scandal care va destabiliza, din nou, PSD Gorj.

   Conducerea PSD Gorj le va prezenta liderilor de la centru câți deputați au mai rămas( 2 din 5)  și cât de mult au făcut pentru acest județ(s-a făcut ceva?!)…..

Nu este devină PSD-ul ci conducătorii de la Gorj care au reușit în câțiva ani să nu facă nimic și mai rău să nu păstreze măcar ce au avut!

Situația dezastruoasă a strategiei politice din PSD Gorj poate duce la o destabilizare a poziției politice a PSD.Până la urmă este un eșec politic al anumitor oameni din conducerea PSD Gorj care nu are cum să nu aibă repercusiuni politice mari.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner