Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Anului Nou Evreiesc 5779

Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu

Cu ocazia Anului Nou Evreiesc 5779, premierul român a adresat mesaje atât comunităților evreilor din România, cât și premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

Conform unui comunicat de prrsă, Viorica Dăncilă a transmis cele mai sincere și cordiale urări de sănătate, fericire, prosperitate și bunăstare pentru șeful executivului de la Ierusalim, exprimând convingerea că în Noul An Evreiesc relațiile bilaterale vor fi aprofundate și consolidate prin menținerea și extinderea dialogului guvernamental bilateral.

Cu acest prilej, a transmis cele mai calde salutări și comunității israelienilor originari din România, care a contribuit la promovarea colaborării  bilaterale culturale, economice și sociale  având un aport semnificativ și în îndeplinirea dezideratului Marii Uniri de la 1918.

În mesajul adresat Președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, premierul a reiterat convingerea că relațiile de prietenie și colaborare vor cunoaște o continuă și fructuoasă dezvoltare economică și socială, având la bază elementele patrimoniului cultural comun, încheind cu tradiționala urare de Shana Tova.

sursa: Guvernul Romaniei