duminică, iunie 26, 2022

Mihai Tudose: Vaccinarea: neputință sau nepăsare?

După primele două săptămâni de vaccinare, au rămas peste 100 000 doze nefolosite. 100 000 de vârstnici și bolnavi cronic sunt expuși unui risc mortal, din cauza rigidității organizatorice vecine cu scleroza, a afirmat luni europarlamentarul Mihai Tudose.

„Există vreo explicație rațională pentru faptul că avem stocuri de vaccin, în timp ce abia s-a definitivat lista bolilor cronice incluse în etapa a doua de vaccinare, etapă care va fi devansată în sfârșit – dar tot nu va începe mai devreme de vineri? Pe o procedură la care ,,încă se lucrează”… Ce vaccinează România în săptămâna asta?…  La noi, organizarea a devenit scop în sine, iar responsabilii de vaccinare sunt mari teoreticieni ai managementului campaniei de imunizare. În schimb, practica omoară români. La propriu! „, a scris Tudose pe Facebook.

În acest timp, adaugă socal-demoratul, Angela Merkel avertizează că săptămânile următoare va urma ,,faza cea mai dură a pandemiei”.

„Iar Guvernul României stă cu vaccinul în depozite… Cine răspunde pentru cardiacii, diabeticii și dependenții de dializă care pier cu zile în timp ce ,,deștepții“ încă se gândesc la ce o să facă… ieri! Sau, poate, ei guvernanții sunt deja imuni! Imuni la suferința altora…„, a mai spus Tudose.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner