joi, septembrie 29, 2022

Mii de oameni ies în stradă în Belgia, Italia, Germania, la proteste, din cauza scumpirilor la energie; italienii şi-au ars facturile

Sunt proteste de amploare în toată Europa, din cauza scumpirilor la energie. La Bruxelles, 10.000 de oameni au ieșit în stradă. Protestatarii au folosit fumigene, iar traficul urban și transportul public au fost întrerupte. Manifestații au avut loc și în Italia. Oamenii au dat foc la facturi în semn de protest, scrie realitatea.net.

Belgienii au ieșit în stradă pentru a forța politicienii să ia măsuri urgente în cazul facturile uriașe la energie.

„Lucrez de mai bine de 23 de ani iar asta este prima oară când mi-e greu să supraviețuiesc. Trebuie să luptăm cu prețurile crescute la factura de curent, viața, în general devine foarte dificilă. Mă bazez pe Guvernul meu pentru a rezolva problema dar dacă sunt conflicte între Rusia și Ucraina sau geopolitice nu-mi pasă. Nu este normal, este de neacceptat”, spune un localnic.

Protestul vine după ce premierul Belgiei a avertizat populația că în următoarele cinci până la 10 ierni vor fi dificile din cauza prețurilor ridicate la energie electrică și la gaze.

Criza prețurilor uriașe la electricitate se resimte și în Italia, acolo unde oamenii au ieșit în stradă și au dat foc facturilor în semn de protest.

Şi în Germania, fermierii, camionagii, muncitorii au ieşit la proteste împotriva politicii lui Olaf Scholz, a sancțiunilor impuse Rusiei și a exploziei prețurilor la energie și gaze. Acest lucru se întâmplă în fiecare zi în multe orașe germane și europene.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner