Militarii Forțelor Navale Române participă la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române

Militarii din cadrul Forţelor Navale Române din toate garnizoanele vor participa, vineri, la ceremoniile militare organizate cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Conform programului, la Constanţa, festivităţile vor începe la ora 11.00, în Piaţa Ovidiu, iar la Mangalia, la ora 10.55, la Complexul monumental din Piaţa Republicii.

La Brăila, ceremoniile încep la ora 11.00, în Piaţa Independenţei la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în timp ce la la Tulcea, la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului şi în localitatea Sarichioi (judeţul Tulcea), începând cu ora 11.00;

De asemenea, la Babadag, la ora 09.30, ceremoniile au loc la Monumentul Eroilor din Babadag.

Cu această ocazie, joi, vor avea loc sesiuni de comunicări ştiinţifice, simpozioane şi expoziţii de carte la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, la Academia Navală „Mirea cel Bătrân” şi la Cercul Militar din Tulcea.

Reprezentanţii Forţelor Navale vor participa, în Bucureşti, la activităţile organizate de Ministerul Apărării Naţionale, începând cu ora 09.30, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe Dealul Patriarhiei.