marți, iunie 28, 2022

Ministerul IMM-urilor a început implementarea unui program pentru creșterea productivității, cu expertiză din Coreea de Sud

Conform unui comunicat remis ecopolitic.ro, ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Centrul de Productivitate din Coreea (KPC) au lansat luni procesul de implementare a unui program de transfer de cunoaștere, în vederea creșterii productivității, și de dezvoltare a incubatoarelor de afaceri, pe baza experienței economiei din estul Asiei.

Cadrul colaborării este Knowledge Sharing Program (KSP), un proiect de cooperare intensivă, dezvoltat de Republica Coreea cu țările partenere, cu scopul de a oferi know-how, consultanță specifică și de a analiza oportunitățile de instruire.

Conform aceleiasurse, cele două părți au semnat luni un document de tip „Activity Arrangement”, care cuprinde modurile de colaborare, de activități și de măsurare a rezultatelor. Documentul a fost semnat de Kyoo Sung Noh, președinte al KPC, și de Darius Vodă, director-adjunct al Direcției Mediu de Afaceri.

oprea imm uriObiectivul nostru este să găsim soluții pentru creșterea competitivității IMM-urilor.

Marile companii au bugete pentru Cercetare și Dezvoltare, deci presiunea este mai mică.

Preluarea unor modele de bună practică de la partenerii coreeni creează premisele pentru crearea unei strategii pe termen lung și pentru asigurarea stabilității economice„, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner