Ministerul pentru românii de pretutindeni a deschis un Centru de Informare al României, în Albania

Comunitatea de aromâni din Republica Albania are de astăzi un Centru de Informare al României (CIR), la Korcea, anunță Ministerul pentru românii de pretutindeni.
Noul Centru a fost inaugurat în prezența ministrului Natalia Intotero și a lui Mircea Perpelea, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Albania, reprezentanți ai misiunii diplomatice române și ai autorităților locale și centrale din teritoriu.
  • CIR Korcea se află în proximitatea Bulevardului Republicii, este ușor accesibil și modern echipat și va oferi cadrul necesar realizării unor proiecte educaționale axate în principal pe dezvoltarea limbii române și dialectului aromân. Centrul își propune să fie un spațiu deschis în egală măsură profesorilor, cercetătorilor și studenților, precum și asociațiilor comunității aromâne, care doresc să deruleze proiecte dedicate păstrării identității și să își aprofundeze cunoștiințele despre România, despre limba, cultura și civilizația românească.
La inaugurarea centrului, Intotero a subliniat importanța legăturii istorice între aromânii din Balcani și poporul român prin contribuțiile numeroase la dezvoltarea culturii și societății românești. Deschiderea Centrului de Informare Român din Korcea, Albania face parte din Programul de Guvernare 2018-2020, fiind un vector important în păstrarea, menținerea și dezvoltarea relațiilor dintre comunitatea din teritoriu și România.