marți, noiembrie 28, 2023

Ministerul Sănătății dă vina pe „creșterea influenței mișcării anti-vaccinare” pentru scăderea „acoperirii vaccinale” în cazul unor boli; MS admite că există o neîncredere generalizată în vaccinurile anti-Covid

Ministerul Sănătății afirmă că neîncrederea populației în vaccinul anti-Covid „nu trebuie să afecteze vaccinarea cu vaccinurile tradiționale care au menținut sănătoase generațiile de români”, în contextul publicării spre dezbatere publică a noii strategii naționale de vaccinare 2023-2030, scrie r3media.ro.

Instituția condusă de Alexandru Rafila mai spune că a crescut „influența mișcării anti-vaccinare” și din acest motiv a scăzut acoperirea vaccinală pentru unele boli.

„Acoperirile vaccinale împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei și a rujeolei (pojarului) au scăzut în perioada 2009 – 2020 cu circa 10% la copiii în vârstă de un 1 an, pe fondul lipsei cazurilor de boală în ultimii ani, dar și al creșterii influenței mișcării anti-vaccinare”, spune MS.

Nu e clar de ce MS consideră că populația ar trebui să se vaccineze pentru niște boli care au dispărut, după propria admisiune a instituției.

Mesajele Ministerului Sănătății vin în contextul punerii în dezbatere publică a noii strategii naționale pentru vaccinare, pentru următorii șapte ani.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner