Ministrul de Finanțe spune că nu sunt bani pentru referendumul de modificare a Constituției

teodorovici congres psd

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că nu sunt prevăzuţi bani în bugetul pe 2019 pentru referendumul de modificare a Constituţiei astfel încât să fie transpus referendumul pe justiție, potrivit Agerpres. 

„Dacă domnul preşedinte va identifica şi banii necesari, foarte bine. (…) Nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu se spune. Şi, dacă se doreşte în acest an, trebuie să spună cine decide lucrul ăsta şi de unde se iau banii pentru referendum. Pentru că banii nu sunt prevăzuţi pentru al doilea referendum în bugetul de anul acesta. Poate să fie anul viitor, de ce nu?”, a spus Eugen Teodorovici fiind întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis conform căreia ar fi bine ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit Agepres.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că „este bine ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale”.