luni, octombrie 2, 2023

Ministrul Economiei: Avem finalizată Strategia pentru Turism/Pierderile sunt incomensurabile

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că a fost finalizată Strategia pentru Turism, care va permite dezvoltarea turismului în România, începând cu anul viitor, afirmând că pierderile cauzate de pandemie sunt incomensurabile și că speră ca începând cu vara anului viitor turismul şi România să revină la normalitate.

„În momentul de faţă, în Ministerul Economiei, este finalizată Strategia pentru Turism. În vechiul Minister al Turismului zăcea într-un birou o strategie bună făcută de Banca Mondială, care a fost acoperită de praf. Am luat-o, ne-am uitat pe ea, o adaptăm la ceea ce se întâmplă şi veţi vedea în perioada următoare o strategie de turism care ne va permite dezvoltarea turismului în România, începând cu anul viitor. Nu putem vorbi de turism decât în perioade normale. Eu sper să ajungem la normalitate cât mai repede şi începând cu vara anului viitor România să revină la normalitate şi turismul să revină la normalitate. Pierderile sunt incomensurabile, sunt şi pe orizontală, este foarte greu să le spui, când vorbim de industria turismului, vorbim şi de tot ce este conect cu turismul. Este foarte greu să vă spun cât pierde România”, a declarat Virgil Popescu.

Virgil Popescu a susținut că turismul are un potenţial enorm de creştere.

”Staţiunea Băile Herculane este o prioritate pentru mine! Ea trebuie să devină emblemă a turismului românesc şi, cu singuranţă, va deveni! În exerciţiul bugetar umător există 1 miliard de euro destinat reabilitării turismului, structurilor şi reţelelor turistice. Şi vom face destinaţii turistice în România, în aşa fel încât turiştii străini să vină cu plăcere, iar românii să îşi redescopere ţara. Cu adevărat, avem ce vedea în România”, a adăugat ministrul.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner