miercuri, decembrie 6, 2023

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, întâlnire cu reprezentanții a aproape 30 de ONG-uri a căror activitate este centrată pe ajutorarea copiilor instituționalizați

Ministrul Familiei, Natalia Intotero anunță că a avut o discuție extrem de constructivă cu reprezentanții a aproape 30 de ONG-uri a căror activitate este centrată pe ajutorarea copiilor instituționalizați.
”Discuțiile s-au axat pe modificările aduse legii asistenței sociale, care se afla încă în dezbatere publică. Am primit multe propuneri bune și mă bucură faptul că la această întâlnire a participat și domnul Radu Canțăr, consilier personal al ministrului Muncii și Solidarității Sociale.
De asemenea, s-au adus în discuție mai multe probleme la care am găsit sau urmează să găsim soluții, precum: dreptul de acces al copiilor instituționalizați la propriul dosar, măsuri de prevenire a separării copilului de familie, dar și nevoia de reducere a birocrației.
Mai mult, am stabilit deja ca în 24 octombrie să ne revedem în aceeași formulă pentru a discuta problema reînnoirii cărților de identitate pentru tinerii care ies din sistemul de protecție specială și accesarea de fonduri europene care să fie folosite inclusiv pentru cumpărarea de sisteme de supraveghere video a tuturor caselor și apartamentelor de tip familial, dar și a centrelor de plasament.
Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru participare și îi asigur în continuare de toată deschiderea mea la idei și propuneri care să îmbunătățească sistemul de asistență socială din România”, scrie Natalia Intotero.
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner