Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, întrevedere cu comisarul european pentru Piaţă Internă

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut o întrevedere, joi, cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, în contextul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează în României, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis AGERPRES, cei doi oficiali au abordat subiecte de interes pentru domeniul sanitar european, precum derularea campaniei de imunizare anti-COVID, aprovizionarea cu vaccin, dar şi măsuri luate de statele membre în acest context epidemiologic privind utilizarea certificatului digital.

Ministrul interimar al Sănătăţii a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional şi despre stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID.

De asemenea, Cseke Attila a discutat cu înaltul oficial european despre măsurile identificate pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate în perioada următoare.

„Mulţumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. Astăzi voi avea o convorbire telefonică şi cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulaţii în condiţii de siguranţă sanitară a cetăţenilor europeni în contextul utilizării certificatului digital”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, citat în comunicat.