Ministrul Muncii: PDL – PNL nu înţelege nimic din folosirea instrumentelor de politică economică în sprijinirea unor domenii strategice

marius constantin budai'

„PDL – PNL” nu înţelege nimic din folosirea instrumentelor de politică economică în sprijinirea unor domenii strategice, afirmă duminică ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

  • La discuția de ieri privitoare la intenția lui Ludovic Orban de a impozita sectorul IT, un proaspăt europarlamentar PNL, spunea că nu știe și că nu e de acord. 

Iată că șeful lui îl contrazice azi:
„EU CE AM SPUS NU RETRAG!” – LUDOVICU – pnl-ilisto-pdl-ist.
Mai mult, vor să renunțe și la facilitățile din construcții și agricultură. Nu e drăguț? Vă spuneam că vor continua…..și mai au…dar nu tot odată. Oare PDL-PNL nu înțelege nimic din folosirea instrumentelor de politică economică în sprijinirea unor domenii strategice???….SE PARE CĂ NU”, scrie pe Facebook Marius Budăi.

„Pentru informare”, el a amintit că această măsură a fost introdusă de un guvern PSD, dar şi că sectorul IT este al patrulea pilon de creștere economică.

Contribuția la PIB a industriei de IT si comunicații ( IT&C – N.B.! inclusiv comunicații) în perioada 2003 – 2019: de la 0.5% la aproape 6%. Referitor doar la ind IT, din 2013 până astăzi, dimensiunea pieței s-a dublat, iar din 2003 a crescut de cinci ori (de la 1 mld euro – la 5 mld euro)”, a adăugat ministrul Muncii.