Ministrul Natalia Intotero se află în vizită oficială în Israel

natalia intotero

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Elena Intotero,  efectuează o vizita oficială în Israel, în perioada 16-19 aprilie 2019, unde se va întâlni cu reprezentanții comunităților românești, precum și cu oficialități.

În ziua de marți, ministrul a fost primit la Reprezentanța Patriarhiei Române din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești din Țara Sfântă. În cadrul întâlnirii, s-au discutat unele aspecte ale prezenței pelerinilor români în Țara Sfântă. Totodată, doamna ministru s-a întâlnit la sediul Reprezentanței cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, aflat în Țara Sfântă împreună cu un grup de pelerini din Germania. În cadrul discuțiilor, s-a accentuat rolul important al Bisericii Ortodoxe Române și bună cooperare a acesteia cu MRP în păstrarea și promovarea identității lingvistice și spirituale, precum și a culturii românești din diaspora, conform unui comunicat de presă al ministerului românilor de pretutindeni.

Potrivit aceleași surse, de la ora 13.00, ministrul român a avut o întâlnire oficială la primăria Ierusalimului cu viceprimarul Yosef Daitsh, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ale prezenței românești în Orașul Sfânt, subliniindu-se buna relație dintre cele două state, prezența numeroasă a pelerinilor români la Locurile Sfinte și rolul important al Reprezentanței Patriarhiei Române pentru susținerea pelerinilor români.

Mai mult, în după-amiaza zilei de marți, ministrul Intotero împreună cu rabinul Iosef Wasserman, rabinul comunității originarilor din România, a vizitat kibbutz-ul Ramat Rachel, la invitația rabinului pensionarilor armatei, Iosif Harel.