Ministrul Sănătății: Spitalele puteau cumpăra direct acest medicament de la producător

Ministerul Sănătății anunță că a asigurat aprovizionarea spitalelor cu Tocilizumabum, pentru formele grave de SARS – CoV – 2, și vrea o nouă metodă de repartizare a medicamentului, potrivit Agerpres.

Mai exact, Ministerul Sănătății a asigurat aprovizionarea spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum prin 2 modalități: în perioada august 2020- iunie 2021- prin repartiție gratuită către spitale, iar din 31 august prin repartiția unei cote de doze pe care spitalele au putut să o achiziționeze

direct de la producător.

„În perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu, ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor care au avut în tratament pacienţi COVID-19 cu forme severe. Spitalele puteau cumpăra direct acest medicament de la producător. Până la data de 21 septembrie 2021, au fost achiziționate 4.323 flacoane din cele peste 6000. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

El spune că, în prezent, există stocuri pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de boală și că a cerut o nouă metodologie de repartizare a acestui medicament, astfel încât să fie scurtată calea prin care acest tratament să ajungă la pacient.