Ministrul Sănătății va coordona ancheta internă de la spitalul Săpoca din Buzău, unde un pacient a ucis 4 oameni și a rănit alți 9

sorina pintea

Ministrul Sănătății Sorina Pintea spune că a plecat de urgență la spitalul Săpoca din Buzău pentru a coordona ancheta internă în cazul pacientului care a ucis 4 persoane internate și a rănit alte 9 grav.

„În urmă informării în permanentă a premierului, la dispoziția acesteia, am pornit de urgentă la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal anchetă internă privind intamplările din noaptea trecută și pentru a asigură tot suportul necesar organelor de urmărire penală.

Este un caz tragic care impune rigoare în analiză și măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranță și sănătatea pacienților sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame.

Suntem alături de familiile îndurerate și le transmitem toată compasiunea noastră, precum și asigurarea faptului că toți cei ce se vor dovedi vinovați vor plăti”, a scris Pintea, pe Facebook.