joi, martie 23, 2023

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, a vizitat incubatorul de afaceri Harghita Business Center: Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc, un exemplu de bună practică

Conform unui comunicat de presă, remis ecopolitic.ro, Ministrul Ștefan-Radu Oprea a vizitat sâmbătă incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc, unde a discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Harghita Business Center este un exemplu ideal pentru modul în care se pot îmbina eficient mai mulți factori: spiritul antreprenorial, banii europeni și cadrul legislativ favorabil. Poveștile de succes ale companiilor arată că s-a creat un mediu potrivit pentru o dezvoltare competitivă a economiei. Prin revizuirea legii, vom aduce facilităţi fiscale, astfel încât autorităţile locale și universităţile să fie încurajate să investească în astfel de incubatoare de afaceri„, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

  • Programul ministrului a inclus discuții cu oameni de afaceri care s-au finanțat prin programul Start-Up Nation și care sunt parte a incubatorului, precum și vizite la sediul unor firme din Odorheiu Secuiesc și din împrejurimi. 

radu opreaConform aceleiași surse, preocupările oamenilor de afaceri s-au referit la disponibilitatea forței de muncă, finanțare, accesul la materii prime și găsirea unor piețe noi. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a răspuns la întrebările oamenilor de afaceri și a prezentat programele guvernamentale legate de antreprenoriat, educație duală și de promovare a exporturilor.

Prin programul Start-Up Nation 2017, în județul Harghita au fost finantați 67 de beneficiari – 45 în activități de producție, 16 în servicii și 6 în IT. Numărul total de locuri de muncă create a fost de 163, din care 124 pentru persoane defavorizate, șomeri sau tineri absolvenți. În programul Start-Up Nation 2018, au depus proiecte 343 de firme din județul Harghita, din care 148 de firme specializate în producție, 6 în IT și 189 în servicii și industrii creative.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner