Ministrul Tineretului şi Sportului prezent în Polonia, la Forumul economic de la Krynica

Ioana Bran Forum economic Polonia

Ministrul tineretului și sportului Ioana Bran a participat joi la Forumul Economic de la Krynica, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa.

Evenimentul a reunit peste 4.000 de participanți – miniștri, politicieni, oameni de afaceri și zeci de jurnaliști. România a avut 50 de reprezentanţi printre aceştia fiind președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, politicieni și reprezentanți ai administrației publice locale sau ai diverselor organizații.

Ministrul Ioana Bran a participat la dezbaterea pe tema Sport, Sănătate, Bani și a luat cuvântul în fața unei asistențe foarte interesate, în contextul în care, pe fondul globalizării, sportul a căpătat o miză economică semnificativă cu implicații evidente pentru agenda de politici publice a statelor.

Ministrul Tineretului şi Sporului - Forumul de la KrynicaÎn cuvântul său, ministrul tineretului și sportului s-a referit la mai multe aspecte, printre care mecanismele de solidaritate între sportul profesionist, care organizează evenimente sportive majore și generează venituri uriașe și cel amator sau la nivel de copii, care îndeplinește în mare măsură o funcție socială și educațională, efectele practicării sportului asupra sănătății, deci implicit și reducerea unor cheltuieli din sănătate, sau efectele care decurg din organizarea unui eveniment sportiv, precum EURO 2020.

„Dacă evenimentul va avea loc în România, dincolo de competiție lasă pentru viitor, în cazul Bucureștiului, 4 stadioane modernizate, infrastructură de transport nouă, etc. În acest context, România consideră că pentru a genera efecte pozitive în economie, sportul trebuie să fie relevant pentru societate, deci să fie practicat de cât mai mulți; astfel, rolul statului este acela de a stimula practicarea unui sport în rândul cetățenilor, care mai departe pot deveni consumatori ai respectivului sport, cu toate beneficiile asupra stării lor de sănătate”, a precizat Ioana Bran într-o postare pe Facebook.

Ministrul tineretului și sportului Ioana Bran a participat joi la Forumul Economic de la Krynica, unul dintre cele mai…

Publiée par Ministerul Tineretului și Sportului-România sur Jeudi 6 septembre 2018

Ministrul român al Sportului și Tineretului a mai subliniat valoarea sportului pentru societate:

„Valoarea sportului nu o reprezintă banii. Și nici profitul. Valoarea adevărată este ceea ce sportul redă societății.

Mă refer la sănătate, la educație, la relații inter-umane… Iar atunci când sportul generează profituri mari, este obligatoriu ca parte din aceste profituri să se ducă în scop social, la baza practicării mișcării sportive, la copii și la amatori și spre infrastructura de care aceștia au nevoie ca să poată practica un sport sau altul”.