Ministrul Transporturilor: Nu exclud șomajul tehnic pentru TAROM, 1.700 de angajați

Bode transporturi

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat miercuri seară că nu exclude șomajul tehnic pentru TAROM – 1.700 de angajați, precizând că a solicitat Comisiei Europene un ajutor dedicat compensării efectelor pandemiei asupra TAROM şi Blue Air, în valoare de aproximativ 130 de milioane de euro.

„Nu exclud această variantă, pentru că vorbim totuşi de o companie foarte mare, 1.600 – 1.700 de angajaţi. (…) Vom vedea cum va arăta şomajul tehnic pentru compania TAROM. Concret, sunt discuţii în Consiliul de Administraţie, dar, din punctul meu de vedere, aşa cum arată lucrurile azi, nu cred că acest lucru poate fi evitat, ci, dimpotrivă, este o soluţie, nu o problemă”, a declarat ministrul Transporturilor,  Lucian Bode, la Realitatea Plus.

Lucian Bode a precizat că a cerut sprijinul Comisiei Europene pentru a compensa efectele epidemiei de coronavirus.

„Noi am demarat discuţii cu Comisia Europeană, până vineri vom transmite către Comisia Europeană. Deja suntem în discuţii cu Consiliul Concurenţei, Ministerul Finanţelor, cu toate instituţiile statului român responsabile, cu un demers absolut necesar şi anume acela de a solicita un ajutor pentru compensarea efectelor pandemiei. Vorbim de aproximativ 65 milioane euro pentru fiecare companie. Deci, undeva la 130 milioane euro ar fi necesare pentru a salva cele două companii (TAROM şi Blue Air – n.r.)”, a precizat Bode.