miercuri, mai 25, 2022

Nicolae Ciucă despre noi restricţii: Nu în perioada Sărbătorilor de iarnă

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a declarat luni că nu vor mai fi introduse noi restricţii cel puţin în această perioadă.

„Întreat luni dacă este posibil să mai existe şi alte restricţii introduse, dacă numărul de infectări va creşte, Ciucă a spus: “Nu în această lună, nu în această perioadă, nu în perioada Sărbătorilor de iarnă”.

„Acum, din datele pe care le avem, nu vedem o creştere spectaculoasă (…) ca să se impună o astfel de decizie. (…) De asemenea, putem să constatăm o scădere în fiecare zi a numărului de persoane pozitive, ceea ce ne determină ca în perioada imediat următoare să nu luăm măsuri, ceea ce s-a şi concretizat în hotărârea de guvern adoptată vineri, astfel încât să rămânem în paleta de măsuri stabilită prin hotărârea anterioară”, a declarat premierul interimar.

El a adăugat că autorităţile sunt pregătite pentru creşterea numărului de cazuri de infectări de Sărbători.

„Suntem pregătiţi şi pentru această ipoteză, pentru acest scenariu. Am discutat şi în şedinţa de guvern de vineri. În momentul acesta, la sediul Ministerului Afacerilor Interne se discută ca managerii de spital din municipiul Bucureşti, şefii unităţile de primiri urgenţe şi ATI astfel încât să identificăm toate posibilităţile, toate măsurile pe care noi le putem lua astfel încât să nu avem surprize de acest gen”, a arătat Ciucă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner