sâmbătă, decembrie 9, 2023

Nicolae Ciucă: Peste 2,7 miliarde euro au fost virați, astăzi, României de către Comisia Europeană, miniștrii PNL care au avut de realizat țintele și jaloanele necesare și-au îndeplinit cu succes misiunea

Peste 2,7 miliarde euro au fost virați, astăzi, României de către Comisia Europeană, conform cererii II de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență. Acești bani se alătură fondurilor de prefinanțare și primei tranșe din PNRR, ceea ce duce valoarea cumulată a fondurilor intrate în țară prin acest instrument la aproape 10 miliarde euro, scrie Nicolae Ciucă pe Facebook.
El arată că miniștrii PNL care au avut de realizat țintele și jaloanele necesare și-au îndeplinit cu succes misiunea. PNRR contractat de România este unul complex, iar numai pentru această cerere de plată au fost depuse, în total, peste 3000 de documente.
Cu toate acestea, guvernul pe care l-am condus a reușit să depună cererea printre primele din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut. Banii din PNRR, fondurile europene de coeziune și noua sursă financiară din programul REPowerEU vor impulsiona modernizarea țării și ne vor proteja de șocurile economice externe. Cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea în stabilitatea bugetului, urmând să aibă un efect multiplicator, care va duce la îmbunătățirea calității vieții fiecăruia. PNL rămâne angajat, pe toate palierele administrației publice, pentru atragerea banilor europeni necesari dezvoltării sustenabile a economiei. Rămâne, de asemenea, fidel creării unui mediu de afaceri prietenos cu investițiile și generator de noi locuri de muncă, spune Ciucă.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner