sâmbătă, iunie 10, 2023

Nicuşor Dan afirmă că investiţii precum bazinele olimpice trebuie realizate de către primăriile de sector

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, apreciază că investiţii precum bazinele olimpice trebuie realizate de către primăriile de sector, iar Primăria Capitalei trebuie să se concentreze asupra marilor lucrări de infrastructură.

‘Este o chestiune de investiţii publice. E aceeaşi problemă de partajare de competenţe între primăria generală şi primăriile de sector. Primăria Generală, în opinia mea – subfinanţată ani de zile – trebuie să se concentreze pe marile lucrări de infrastructură, pe infrastructura de transport, de termie. Cred că tipul acesta de investiţii (bazinele olimpice, n.r.) ar trebui să fie făcute de primăriile de sector’, a spus el.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, declara pe 2 iunie că trebuie ‘echilibrat’ raportul dintre banii care revin municipalităţii şi cei alocaţi primăriilor de sector.

El menţiona că PMB are cheltuieli foarte mari, iar raportul dintre bugetele de investiţii municipalitate – sectoare este de unu la opt.

‘În esenţă, Bucureştiul are 10 miliarde, din care 4 miliarde – Primăria Generală, 6 miliarde – primăriile de sector. Numai că subvenţia de transport este la Primăria Generală, subvenţia pentru termie este la Primăria Generală, spitalele sunt la Primăria Generală, teatrele sunt la Primăria Generală, iluminatul public este la Primăria Generală. Tot ce înseamnă semaforizare… Şi mai puţini bani. Când scoţi cheltuielile obligatorii, vezi că raportul dintre bugetul de investiţii al Primăriei Municipiului Bucureşti şi bugetul de investiţii al sectoarelor e undeva la unu la opt’, a precizat Nicuşor Dan, pentru Digi24.ro.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner