vineri, august 19, 2022

Nicuşor Dan: PMB a oferit asistenţă pentru 112 cetăţeni ucraineni – familii cu copii şi o echipă de fotbal

Municipalitatea bucureşteană a oferit, în ultimele 24 de ore, asistenţă pentru 112 cetăţeni ucraineni care au ajuns în Bucureşti ca urmare a războiului din ţara vecină, a anunţat, duminică, primarul general Nicuşor Dan.

‘Am pus la dispoziţie spaţii de cazare, hrană, transport şi asistenţă medicală, inclusiv teste PCR pentru detectarea SARS-CoV-2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, ASSMB şi cu ajutorul ONG-urilor, companiilor şi voluntarilor care ne-au acordat sprijinul. Printre cei care au primit ajutorul PMB se află mai multe familii cu copii, dar şi echipa de fotbal Desna Cernihiv, din Prima Ligă a Ucrainei, precum şi pictoriţa Katerina Rubakova, care e implicată într-un proiect internaţional derulat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti’, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Potrivit primarului, la cele două puncte pentru donaţii deschise sâmbătă – Centrul Bebe de Bucureşti şi Centrul de Economie Circulară – s-au strâns până acum 3 tone de alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte şi jucării.

‘Este deschis şi funcţionează non-stop Punctul de Informare şi Coordonare de la Gara de Nord, unde cetăţenii ucraineni sau cei care îi ajută se pot adresa pentru informaţii. Mulţumesc mult tuturor bucureştenilor, organizaţiilor neguvernamentale şi firmelor private care au trimis deja ajutoare materiale şi care au oferit diverse servicii, arătând solidaritate extraordinară într-un moment foarte greu pentru Ucraina şi pentru regiunea noastră’, a precizat Nicuşor Dan.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner