Noi probleme în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19: Numărul dozelor de vaccin, calculat greșit la Lugoj, în județul Timiș

cabinet medical

Apar noi probleme în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19. La centrul de vaccinare din Lugoj, județul Timiș, numărul dozelor necesare a fost calculat greșit, persoanele care s-au înscris la vaccinare fiind anunțate că vor fi reprogramate, scrie b1.ro

  • Conform aceleiași surse, și la Spitalul din Deta, 45 de oameni au fost reprogramați după ce medicii ar fi hotărât să-i vaccineze pe bătrânii care au mers să fie vaccinați deși nu aveau programare.

„Cei care vin la poarta spitalului și care sunt vârstnici, fără posibilități de programare, probabil refuzați de medicul de familie atunci când au solicitat să fie programați în platformă, au venit la poarta spitalului și au solicitat vaccinarea. Pe bună dreptate, sunt pacienți eligibili, care se încadrează în categoriile stabilite de minister pentru a fi vaccinate în această etapă. Epidemiologul a luat decizia ca toate aceste persoane care se prezintă la centrul de vaccinare să fie vaccinați.

De aici a apărut o mică diferență între dozele disponibile și pacienții programați. Aceștia au fost sunați și rugați să se prezinte începând cu ziua de marți”, a declarat Codruța Bungău, manager al Spitalului Orășenesc din Deta, conform sursei citate.