miercuri, mai 25, 2022

Octavian Jurma: Valul 6 e o certitudine în toamnă. Va debuta la finalul lui august

În România, va urma şi valul şase al pandemiei COVID, atrage atenţia medicul Octavian Jurma, care preconizează că acest val va veni în toamnă, transmite Antena 3. 

„Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă şi va debuta probabil la finalul lunii august”, este de părere medicul Octavian Jurma.

Specialistul spune că pandemia nu s-a terminat.

„Din păcate, singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi şi produce noi tulpini într-un ritm ameţitor”, continuă medicul.

Cercetătorul ne spune şi ce este îndicat să facem în perioada următoare: măşti la interior, screening epidemiologic la intrarea în ţară şi doza booster.

Jurma: „Vestea bună este ca până la finalul săptămânii vom ieşi din valul 5”

„Vestea bună este că până la finalul săptămânii (cel târziu săptămâna viitoare) incidenţa naţională va coborî sub 0.5 la mie şi vom ieşi probabil din valul 5 pe baza datelor oficiale.

Din păcate, eliminarea tuturor măsurilor de prevenţie în perioada sărbătorilor, precum şi din şcoli, a dus la prelungirea valului 5-Omicron cu cel puţin 4 săptămâni şi la formarea unui platou care durează de 3 săptămâni.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner