sâmbătă, iunie 25, 2022

Olaf Scholz: Furnizarea de arme germane Ucrainei – o decizie corectă

Cancelarul Olaf Scholz a afirmat marţi că decizia guvernului german de a furniza arme Ucrainei este de anvergură, însă este decizia corectă, relatează dpa, transmite Agerpres.

„Acest lucru este necesar acum”, le-a spus Olaf Scholz membrilor grupului parlamentar al Partidului Social-Democrat (SPD).

Germania a cântărit mult timp dacă ar trebui sau nu să furnizeze arme Ucrainei, rezultând întârzieri mari care au făcut obiectul unor critici severe atât pe plan intern, cât şi în străinătate.

Scholz le-a spus parlamentarilor din formaţiunea sa politică că populaţia germană a susţinut decizia. El a făcut aceste declaraţii după ce prima livrare de armament greu german a ajuns în Ucraina – şapte tunuri autopropulsate Panzerhaubitze 2000, la aproape patru luni de la începutul invaziei ruse.

Cancelarul german a afirmat totodată că Rusia trebuie să pună capăt războiului şi a subliniat dreptul Ucrainei de a exista ca ţară liberă. „Tot ceea ce facem are ca scop acest lucru”, a mai spus el.

El a numit decizia de a livra arme Ucrainei ca fiind una de anvergură. „Cu toate acestea, a fost decizia corectă pe care trebuia să o luăm acum şi în această situaţie”, a mai spus Scholz.

sursa – AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner