Olanda amână operaţiile pentru cei bolnavi de cancer sau cardiaci din cauza noului val de COVID-19

operatie

Oficiali olandezi din domeniul sănătăţii au afirmat vineri că au început să amâne intervenţiile chirurgicale pentru unii pacienţi cardiaci sau bolnavi de cancer, pentru a face loc în unităţile de terapie intensivă, în faţa unui val-record de infectări cu noul coronavirus, relatează Reuters citat de Agerpres

„Fireşte, pentru pacienţi este îngrozitor”, a menţionat făcând anunţul un purtător de cuvânt al LCPS, organizaţia care gestionează alocarea resurselor spitaliceşti din regatul Ţărilor de Jos.

Institutul naţional pentru sănătate (RIVM) olandez a raportat joi un record de peste 23.000 de cazuri noi de infectare în 24 de ore, comparativ cu recordul precedent de 13.000 datând din decembrie 2020.

Joi, în unităţile ATI din regat mai erau mai puţin de 200 de paturi disponibile şi spitalele fac eforturi pentru creşterea capacităţilor.

La începutul lui noiembrie, guvernul acestei ţări, unde circa 85% din populaţie este vaccinată, a reintrodus obligativitatea măştilor în magazine, iar la sfârşitul săptămânii trecute a reimpus un lockdown parţial ce prevede între altele închiderea barurilor şi restaurantelor după 8 seara, aminteşte Reuters, măsuri ce încă nu par să fi dat roade.

Parlamentul olandez este divizat în ce priveşte planul propus de guvernul premierului Mark Rutte de a limita accesul la evenimente publice organizate în interior la deţinătorii unui „corona-certificat” care să ateste că s-au vaccinat sau s-au recuperat după infecţie. Potrivit criticilor, o astfel de măsură ar crea divizare şi ar fi discriminatorie, notează Reuters.

Sursa: AGERPRES