ONU condamnă “atacul terorist” din apropierea capitalei afgane

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat joi ”atacul terorist care a ucis şi a rănit un număr de civili” în apropierea capitalei afgane, Kabul, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

”Acest incident evidenţiază volatilitatea situaţiei din teren în Afganistan, dar în acelaşi timp ne întăreşte hotărârea de a continua să furnizăm asistenţă urgentă în ţară în sprijinul poporului afgan”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

El a precizat că din informaţiile de până acum nu există victime în rândul personalului ONU în urma atacului de la aeroportul din Kabul.

Potrivit unui reprezentant al talibanilor, cel puţin 52 de persoane au fost rănite joi în atacul de lângă aeroportul din capitala Afganistanului. ”Există şi morţi, dar numărul lor încă nu este clar”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pentru postul local de televiziune TOLONews.

O sursă apropiată Congresului SUA a informat că oficialităţile americane sunt convinse că în spatele atentatului se află filiala afgană a Statului Islamic, cunoscută drept ISIS-Khorasan (ISIS-K). ISIS-K se opune atât SUA, cât şi talibanilor.

Oficialităţi americane, citate de Reuters, au avertizat joi seară că la aeroportul din capitala afgană ar putea avea loc şi alte atacuri.