sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Orban: Adolescenţii sunt răspândaci de virus

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că adolescenţii sunt „răspândaci” de virus, afirmând că aceștia nu se infectează la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi de părinţi, bunici sau profesori.

„La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc… Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa- astea sunt analize făcute- adolescenţii sunt… cum să zic… sunt ‘răspândaci’ de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare”, a declarat premierul Ludovic Orban, la B1 TV.

Cât privește interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23.00 – 05.00, prim-ministrul a afirmat ă s-a urmărit evitarea aşa-ziselor „petreceri” de pe timpul nopţii.

„Aceste restricţii nu le-am introdus numai noi. Noi chiar am aşteptat o perioadă să vedem în alte ţări dacă dau efecte. Şi se pare că dau efecte, pentru că, pe timpul nopţii, foarte mulţi tineri, adolescenţi şi nu numai, petrec. (…) Se făceau (petreceri -n.r.) în toate locurile posibile”, a explicat Orban.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner