Orban: Datoria externă a crescut cu 5,5 miliarde de euro, şi nu s-a construit nimic

orban pnl

Datoria externă a României a crescut cu 5.5 miliarde de euro, în condiţiile în care guvernarea PSD nu a construit nimic, afirmă preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„PSD-ALDE ne fură şi viitorul. În 2017 datoria publica a Romaniei (adică a fiecărui cetăţean român) a crescut cu 5,5 miliarde de EURO. În condiţiile în care PSD nu a construit nimic, niciun tronson de autostradă, niciun spital nou, nicio capacitate noua de producţie, niciun tronson nou de cale ferată, nicio hidrocentrală nouă, NIMIC. Toţi banii au fost azvârliţi în pomeni electoraliste”, a scris Orban pe Facebook.

  • El a adăugat că, în 2018, după cum arată bugetul şi promisiunile lor, estimările privind creşterea datoriei publice sunt între 7 şi 9 miliarde de EURO şi pune această situaţie pe seama neparticipării românilor la vot.

„În fiecare an în care vor mai sta la putere vor creşte si mai mult această datorie.
Iresponsabilii care ne conduc astăzi acţionează după principiul DUPĂ NOI, POTOPUL. Ne pun în cârcă noua şi copiilor noştri această povară, care va afecta negativ veniturile fiecarui român pe termen mediu şi lung. 

Acesta este preţul pe care îl plătim pentru indiferenţa şi neparticipare la viata publică şi la vot. Data viitoare mergeţi la vot şi să nu îi mai votaţi niciodată!”, a susţinut preşedintele PNL.