Orban, de Ziua Pompierilor: Oamenii aceștia au curajul și spiritul de sacrificiu în sânge

sura foto: Facebook - Partidul Naţional Liberal

Președintele PNL Ludovic Orban transmite de Ziua Pompierilor din România că aceștia își fac meseria nu pentru popularitate sau bani și au curajul și spiritul de sacrificiu în sânge.

„Sunt mult meserii nobile, dar cea de pompier are o particularitate aparte.  Cei care aleg să se facă pompieri nu o fac pentru popularitate sau bani. Oamenii aceștia au curajul și spiritul de sacrificiu în sânge. Ei vor să salveze și atât. Despre faptele lor nu auzim des, cu atât mai puțin despre nume.

Astăzi sărbătorim Ziua Pompierilor din România. O zi dedicată celor care își riscă viață pentru a salvă vieți și o zi cu semnificații puternice în istoria noastră. Pe 13 septembrie 1848 a avut loc bătălia din Dealul Spirii, când spiritul mândru al pompierilor români a răbufnit împotrivă invadatorilor otomani.

Căpitanul Pavel Zaganescu, împreună cu cinci ofițeri, 150 de soldați, șase sergenți, doi gorniști și doi toboșari, a ținut piept timp de două ore și jumătate unui detașament de 6.000 de soldați otomani, dotați cu artilerie. 48 de pompieri au murit atunci pentru libertate. Că și cei de astăzi, sunt eroi nu foarte cunoscuți, la care ne uităm prea puțin, pentru că suntem mai atenți la „gălăgie”. La mulți ani!”, a scris Orban, pe Facebook.

Iohannis: Pompierii români s-au remarcat atât în momentele critice ale istoriei, cât şi în lupta de zi cu zi împotriva calamităţilor