Orban: Declarațiile de astăzi ale lui Voiculescu îmi arată o dată că premierul a luat o decizie corectă când l-a revocat

orban
Foto: gov.ro

Președintele PNL Ludovic Orban spune că declarațiile de astăzi ale fostului ministru al sănătății Vlad Voiculescu îi arată o dată în plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcție.

Întrebat dacă el consideră că declarațiile au fost făcute independent de USR-PLUS sau dacă au adâncit criza din coaliție, Orban a spus:

„Nu aș da un nume. În conformitate cu prevederile constituționale, cu normele democratice și de bun simț, responsabilitatea principală a modului în care funcționează Guvernul este a primului ministru. Primul ministru are dreptul constituțional, atunci când consideră că un minister nu funcționează bine, să propună revocarea ministrului.

Asta a făcut domnul prim-ministru Cîțu, a făcut-o nu pentru că este un ministru de la o altă formațiune politică ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus. Și nu este vorba de orice domeniu ci este vorba despre cel mai important domeniu, ținând cont de faptul că în România și nu numai în România, în toată lumea, ne confruntăm cu pandemia de COVID 19″, a spus Orban.